Ensam är INTE stark.

Everyday / Permalink / 2
Natten som var var ett helvete, borde ha förstått att det skulle påverkade dagen. Osminkad och med påsar ner till kinderna föllföljde jag trots det dagens planer. Liams förskola hade stängt för planering idag så jag och pojkarna följde med Eira och Freja med mammor på öppna förskolan. Dom stänger ju ner nästa vecka men bättre sent än aldrig. Även om jag kände mig lite vilsen bland alla erfarna "öppna förskolan mammor" så hade jag världens bästa sällskap. Det är så kul när man träffar nytt folk som man funkar med direkt. Jag har verkligen tagit mig i kragen och försöker komma ut och träffa folk.

Då vi kom hem från öppna förskolan kom mamma och syster förbi på fika. Pojkarna fick lite presenter av sin mormor som hade varit till Åland och Stockholm över helgen. På eftermiddagen kom Veronica upp en sväng och gjorde oss sällskap och det var min tur att få gåvor. Två foundations som inte passade hennes hy. Mycket uppskattat.

Liam har sammanlagt sovit 15min på hela dagen och det var i vagnen hem från öppna förskolan, därför fick han gå och lägga sig kl 18 ikväll. Välling, ny blöja, pyjamas, allt var frid och fröjd. Somnade och låg och smågrät i sömnen men efter att jag var in dit 2 ggr så kom han till ro och somnade. En halvtimme senare börjar det hysteriska skriket. Inte första gången det händer men första gången jag är själv hemma med bägge pojkarna. Inget tröstar honom, varken nappen eller min famn. Försöker väcka honom men det är nästintill omöjligt. Såklart väcker han även Noel som är trött och behöver sova. Dubbelt grin, snor och tårar överallt.

Två timmar senare sover bägge pojkarna och pappan kommer hem lagom till allt är över.
Jag är psykiskt och fysiskt utmattad.

F Y R V E R K E R I

Fotografier / Permalink / 1


Första gången jag fotar fyrverkerier och det var en utmaning vill jag lova.
Är inte riktigt nöjd men för att vara första gången och utan stativ duger det väl.

Fotat med Nikon D40x + Nikon AF-S 35mm/1,8.

Mammas duktiga killar

Pojkarna / Permalink / 3
Jag måste bara få skryta lite.
Igår kväll började Liam gnugga sig i ögonen strax efter kl 18. En halvtimme senare fick han sin vällingflaska och la sig i sängen och åt, nappen låg bredvid på kudden. Jag drog fram alla julgardiner och ställde fram strykbräda och strykjärn. Tycker det är så tyst på Liams rum så jag sticker in huvudet och då ligger han där och sover. Tutten i munnen och vällingflaskan på kanten så jag kan ta den. Det är andra dagen i rad nu som han somnar utan oss i rummet. I vanliga fall somnar han alltid själv i sin säng men brukar vilja att man sitter därinne med honom tills han somnat. Det är ju också mysigt men det är ju skönt om han kan somna själv utan oss också, speciellt nu när dom är två och jag ofta är själv vid nattning.

Noel var inte sämre han utan han somnade i pappas armar framför teven runt 19 tiden. Då hade jag ammat honom senast en timme tidigare. Då Ante åkte iväg på jobbet la han ner honom i sängen och där sov han till tjugo i fem imorse. Helt otroligt, nästan 11 timmar utan mat varav 10 timmars oavbruten sömn.

Sedan att jag bara sov 5 timmar är ju en annan sak men jag har bara mig själv att skylla att jag låg och läste så länge.

Till top