EFTERLÄNGTAD NATTNING

/ Permalink / 1

18:48 börjar det. Nattningen av min stora kille.
Första gången på 2 veckor som jag ska göra det.
Ni kanske tycker det låter konstigt, men som jag har längtat.
Ta på pyjamas, byta blöjor, borsta tänder... Lite välling och en puss godnatt.
Sedan gick det inte riktigt som jag hade hoppats. En halvtimmes grin o skrik.
Det slår hårt, som ett slag rakt i hjärtat, som en kniv som vrider om.
Sedan kommer pappa och du somnar nästan direkt utan protester.

Vad har jag gjort? Varför gav jag bort 2 veckor?
2 veckor som jag aldrig kommer få tillbaka. 2 veckor som har förstört så mycket.
Jag är inte van att "inte duga". Jag vet inte hur jag ska klara av att inte längre vara
den enda för dig. Ikväll fick jag ett smärre sammanbrott.

BESÖK PÅ FÖRSKOLAN

/ Permalink / 2
Nu har mamma, pappa och lillebror varit och tittat in storebrors blivande förskola.
Imorgon börjar allvaret, inskolningen. Sedan är det 15 timmar/veckan som gäller.
Måndag-onsdag 9-14.

Jag hade verkligen gruvat mig för den här dagen men efter den här 1,5 timmen så känns allt lugnare. Liam kommer älska sin nya förskola det är jag övertygad om. Ante kände exakt samma så fort vi klev innanför dörren. Vilket himmelrike för dom små. Nästan så jag skulle vilja bo sådär hemma.. men bara nästan ;)
2 fröknar och 9 barn. Imorgon börjar 3 små pojkar inskolningen. Alla i Liams ålder med liknande "intressen". Vad man nu har för speciella intressen då man bara är 1 år gammal (?) Vi sa att Liam gillade bollar, bilar och musik.. men vilka små killar gillar inte det?!

Vi hade inte besökt flera olika förskolor och läst på inför idag, däremot har jag gått runt och inspekterat olika förskolor hela sommaren och hösten. Inspekterat barnen, inspekterat fröknarna. Bestämde mig ganska snabbt för denna förskola baserat på vad jag iakttagit. Barn som är ute och leker större delen av dagarna. Fröknar som leker med barnen och inte bara sitter på en bänk och solar/pratar/kliar sig i huvudet.
Den här förskolan jobbar tydligen efter att barnen kan och vill mycket själv. Låter ju vettigt. Sedan slängs vi in i en värld av pedagogiska uttryck. Jag har hört dem alla förut men har ingen aning om vad som är vad. Kanske skulle jag ha lyssnat lite mer uppmärksamt och memorerat vad Ida har berättat för mig genom åren. Kanske skulle jag ha läst på lite närmare om dom olika pedagogiska inriktningarna innan jag valde förskola. Reggio Emilia. Montessori. Det verkar ganska intressant om inte annat. 

Men nu är jag faktiskt övertygad om att vi har lyckats pricka rätt ändå, trots bristfälliga kunskaper i pedagogiska förskoleinriktningar. Allt kändes helt rätt.
Det här kommer bli bra.
Till top