Hello and goodbye

Everyday / Permalink / 0

Förkylningen från helvetet + praktik + slarv med maten resulterar i en död Nina ikväll.

Nej jag har inte trillat dit på kolhydrater, bara inte ätit tillräckligt fet mat och det märks så väl nu då kroppen ställt om sig och vill ha fett som bränsle. Dessutom har vi varit på kalas i eftermiddag för min mamma fyller år (GRATTIS MAMMA!). Nu ska jag göra mig en smoothie och krypa ner i sängen så återkommer jag imorgon kväll istället.

Bjuder på en gammal bild från i somras, dock ser min smoothie idag lite annorlunda ut. Fet yoghurt, grädde och frysta hallon. Enkelt och gott.

Första veckan med LCHF

Everyday / Permalink / 2
Antar att jag "måste" göra någon slags sammanställning över den första veckan med LCHF.

Det gick så otroligt bra den här gången. Ingen jobbig övergång eller något jättesockersug. Minns att det var en kväll då jag var så sugen på godis men det gick snabbt över. Likaså mådde jag ju lite illa den första kvällen men sen var det inget mer med det. Jag har inte börjat köra de riktigt feta frukostarna än för än så länge tycker jag det här funkar bra. Jag unnade mig två små efterrätter i helgen eftersom det var kalas och trots att de var LCHF anpassade så fick jag lite dåligt samvete. Två gånger åt jag lunch ute också. Caesarsallad utan bröd med extra mycket ost och tacotallrik utan bröd. Det är ganska lätt att äta ute med LCHF bara man tänker på att plocka bort kolhydraterna och be om lite extra sås, ost eller liknande.

Vad visar vågen då kanske ni undrar? Jag var i alla fall sjukt nyfiken och förväntansfull.
-2 kg.

Det är väl en okej siffra med tanke på vad jag ätit och att jag inte varit hungrig en sekund. Men jag har fortfarande 9 kilo att gå ner så det känns som en lång väg kvar. Kan man gå ner 9 kilo på 5 veckor? Kanske inte med LCHF. Men en 5-6 kilo då? Då skulle jag vara nöjd. Då kan jag unna mig ett stort påskägg till påsk och sedan fortsätta fram till sommaren. Ja det är väl bara att kämpa vidare! Den här veckan äter jag alla luncher borta så det är en utmaning men idag gick det bra i alla fall. Färsbiffar med tzatsiki och rivna morötter. Det blev väl helt okej även om jag kände att jag fått i mig alldeles för lite fett.

Längdskidor

Everyday / Permalink / 1
Förstå min reaktion då jag i fredags fick veta att jag skulle åka längdskidor i två timmar idag. Sedan fick jag skämmas lite över att jag inte hade några egna skidor men tur att man får låna på skolan. Idag fick jag frågan hur länge sedan det var jag åkte sist. Jag funderar ett tag och svarar i nian men senare kom jag på att man kanske inte ens åkte längdskidor på högstadiet, det var ju på kyrkmon i elljusspåret. Sexan med andra ord. Aja skit samma för gud vad roligt det var! Solen strålade, det var 9 minus och jag och min lilla grupp åkte runt runt, upp och ner. Jag vill ha egna skidor, typ nu. Synd att det kostar minst tvåtusen med skidor, stavar och pjäxor. Vi har ju världens finaste spår bara runt hörnet.

Någon som vill köpa mig ett par längdskidor eller vet vart man kan få tag på till ett bra pris?


Till top