Sluta med tutte

Pojkarna / Permalink / 5
Idag har pojkarna varit utan tuttar i 1 vecka. På midsommarkvällen fick jag bara ett infall att de skulle bort. Noel gick med på det utan större protester medan Liam hade det kämpigt den kvällen och natten. Dagen efter överöste jag honom med beröm och han växte till världens stoltaste kille. Han berättade för alla han träffade att han hade slutat med tutten och han började bjuda in folk till tårtkalaset som jag hade lovat som belöning. Noel fick också beröm och tårta såklart. Sedan dess har det bara flytit på utan större bekymmer. Jag är nog den som är mest chockad. Liam är den som annars har bråkat om tutten varje dag då han kommit hem ifrån förskolan och de senaste månaderna skulle han alltid ha minst två stycken samtidigt. Noel har fortsatt varit väldigt oberörd över saken och har frågat efter tutten två gånger men accepterat det svar han fått. Efter övervägande med förskolepersonalen så bestämde vi att han skulle få ha tutten där på vilan den här veckan ut eftersom vi går på sommarlov nu. Kanske onödigt att göra en grej av det på förskolan där alla andra barn har tutte då det är sista veckan han ska sova där någonsin. Så idag är officiellt hans sista dag med tutten. Mina stora killar. Nu har vi bara en liten blöja kvar som ska tas bort redan imorgon (tror jag). Noel är ju i stort sett torr redan och går ofta på toaletten på eget initiativ så jag hoppas att det kommer gå lika smärtfritt som det gjorde för Liam. Blöjfria barn innan 3-års dagen har varit vårt mål.
 
Liam tog bort blöjan i slutet av juni förra sommaren. 3 dagar senare tog jag bort den även på natten och han kissade inte på sig en enda gång. Sedan följde 3 veckor kartläggning och kämpande för att även få honom ren men det var inga större problem. Konstigt egentligen att folk går runt och gruvar sig för det här. Först gruvade man sig för att sluta amma, sedan sluta med vällingen, sluta med tutten och tillsist sluta med blöjan.Såhär i efterhand kan jag ju inte påstå att någon av dem har varit särskilt jobbiga. 
 

10 dresses

/ Permalink / 2
Om 3 veckor ska jag på bröllop. Hela våren/sommaren har jag spejat efter en potentiell klänning men inte hittat någon. Idag fick mannen i huset nog på mina klagomål och uppmanade mig att beställa hem 10 klänningar från Bubbleroom och prova dem. Av 10 klänningar måste jag hitta 1 som passar? Eller?
 
To be continued...
Till top