Vampire Diaries - då filmatiseringen är bättre än böckerna

/ Permalink / 0
 
Jag vet att det här tillhör ovanligheterna men här har vi kanske undantaget som bekräftar regeln. I vanliga fall så får jag lite ångest då riktigt bra böcker filmatiseras (Fifty böckerna - stooor ångest). Visst, vissa blir bra men de flesta kan aldrig jämföras med boken. Då det kommer till Vampire diaries så såg jag den första säsongen av teveserien innan jag läste de första böckerna och jag blev faktiskt besviken på böckerna. Mestadels för att serien bara är baserad på böckerna och det mesta faktiskt är helt annorlunda. Jag kan tänka mig att de som läst böckerna först är besvikna på serien som knappt handlar om samma sak. Men som sagt, jag gillar serien mer. Manusförfattarna har lyckats vända alla de nerskrivna karaktärerna i böckerna till riktigt intressanta karaktärer (Caroline och Taylor t.ex.) i serien. Dessutom har de lyckats dra ut på det oundvikliga i tre säsonger vilket jag tycker är grymt bra.
 
Men vad handlar Vampire diaries om då kanske någon undrar? Ja för att generealisera det lite så är det som Twilight fast med två snygga vampyrbröder, Stefan och Damon, som tävlar om samma mänskliga tjej, Elena. I mina ögon finns det ingen självklar vinnare på samma sätt som i Twilight och det gör det hela lite mer spännande och dessutom lyckas manusförfattarna hålla båda sidorna tillfredsställda under seriens gång. Lägg till några häxor, varulvar, hybrider, gamla odödliga vampyrfamiljer och så lite high school drama så förstår ni konceptet. Dock tycker jag att serien är lite väl mycket high school skräckis de första 4-5 avsnitten så man måste ge den en chans. Ian Somerhalder som spelar Damon är genial. Damon är utan tvekan min favoritkaraktär i de serier jag följer för tillfället. Dessutom är Ian uppe på tapeten och har nämnts i rollbesättningen av Fifty shades men jag hoppas att de hittar någon relativt okänd som inte är så förknippad med en annan roll. En annan sak som jag också gillar med serien är att Elena, till skillnad från Bella, inte släpper allt hon har och vill bli en vampyr själv. Dessutom har serien ytterligare en liten kärlekstriangel som är intressant.
 
Veckans avsnitt "my brothers keeper" var sååå bra. Utan att avslöja för mycket så måste jag säga att jag kommer njuta de kommande avsnitten, även om det blir kortvarigt som det verkar. Jag måste nog se avsnittet igen helt enkelt.
 

Presenter från huvudstaden

Everyday / Permalink / 0
Då mamma och pappa åker bort över helgen och lämnar bort barnen till mormor och morfar måste de självklart köpa med sig lite mutor hem till barnen. De fick varsin tröja med favoritmotivet (Super Mario till Liam och Batman till Noel). Dessutom fick de varsin stor legogubbe i samma utförande som Hero factory som de samlar på. Så roligt att det även kommit Superhjältar nu. Liam fick en Hulken och Noel fick en "batteman" som han säger. Jag tror de blev nöjda med sina presenter. Dessutom köpte jag lite fina basplagg till dem på Zara. Tycker det är så synd att det inte finns i Sundsvall längre. Kanske bör det också tilläggas att det inte har gått någon nöd på barnen hos mormor och morfar, snarare tvärtom. De hade bakat julgodis, varit på bio och sett Nalle Puh och ätit köttbullar på Ikea bl.a.
 
↓  Inte de bästa korten men nöden har ingen lag då barnen helt plötsligt frivilligt ställer upp på bild.
 

Enligt Noel är hans Batman snäll men Hulken är dum och farlig. Jag har aldrig funderat över det förut men Hulken ser ju faktiskt ganska arg ut.

Några rader på en fredagskväll

Everyday / Permalink / 1
Älgbiffar och hasselbackspotatis   
Potatisarna blev lite brända då några små, oidentifierade fingrar hade varit och vridit upp värmen på ugnen till 250 grader istället för 225 som jag brukar ha i vanliga fall... men men, lika goda var de som tur var.
 
Trött hjärta som kämpade för att hålla sig vaken tills middagen var färdig och sedan somnade vid bordet efter han ätit.
Den snygga tröjan (svårt att se hur den ser ut på denna bild) är en av tröjorna jag köpte på Zara i Stockholm. Fanns så mycket fint där nu.
 
Efter maten fick pojkarna varsitt "bauta kinderägg". De kostade en halv förmögenhet men de var en given succé och väl investerade 80 kronor bör tilläggas. Ni sundsvallsbor hittar dem på Dollarstore med massa andra roliga kinderprylar.
Och Noel har flyttat in i sina spiderman tröjor och blir mycket upprörd de dagar alla ligger i tvätten. Batman funkar också i värsta fall.
Till top