Paris is always a good idea

Resor / Permalink / 2
Jag går fortfarande runt och mumlar Bonjour... Merci... Brioche här hemma. En vanlig åkomma efter ett par dagar i Paris har jag hört. Jag borde ju veta som har varit där två gånger tidigare. Men Paris i sommarskrud var något jag aldrig hade upplevt förut och det är något jag sent kommer att glömma. 
 
Det finns ingen stad som har samma effekt på mig som Paris. Möjligen ett somrigt Stockholm. Jag minns fortfarande min första resa till Paris 2006 och hur jag såg Stockholm i varje hörn. Väldigt lustigt med tanke på att min syster (som aldrig varit i Paris förut) påpekade samma likheter flera gånger denna resa. Slutet av Champs Elysee (om man utgår ifrån triumfbågen) jämfördes med Djurgården och området runt Sacre Coeur jämfördes med Skansen. Min erfarenhet är att få städer faktiskt lever upp till sin titel storstad. Paris gör det definitivt och Stockholm likaså.
 
Paris visade sig verkligen från sin bästa sida. Vädret var på topp med strålande sol och över 30 grader varmt. Fransmännen slog mig med häpnad med sin humor och charm (vad har hänt där?). Den gullige säkerhetsvakten utanför Eiffeltornet som efter att syrran hade råkat slå honom i huvudet med sin väska skämtade gott med oss och försökte sno mina kinderägg som jag hade köpt till barnen. Mr Bean karaktären inne på mataffären som fick både oss och kassörskan att skratta hysteriskt. Servitören i Montmartre som skämtade då vi frågade efter toaletten. Den lilla gumman som kom fram till oss på gatan och frågade om vi behövde hjälp att hitta (vi måste ha sett ganska bortkomna ut). KIllen som jobbade i biljettluckan på metron som småskämtade med oss och hälsade oss välkomna till Paris. De roliga securitaskillarna som knappt kunde engelska och som fick följa med oss upp på rummet och hjälpa oss fälla ut extrasängarna. Våran snabbvisit inne på en inredningsbutik som viade sig vara en sexshop varav syrran som gick i täten skrek vänd och vi alla sprang ut därifrån. 
 
Men nog skrivet om denna underbara stad. Här kommer lite bilder på brudarna istället. 
Peace!
 
 
 
 
 

Blå Koral

/ Permalink / 4
Igår sov jag oroligt. Jag drömde mardrömmar om båtar och stora flodvågor. Jag misstänker att denna bok är anledningen. Den andra delen i Louise Boije af Gennäs trilogi om de 6 vännerna Viktor, Sanna, Pella, Stefan, Jalle och Liv ligger just nu på mitt sängbord. Jag har kommit halvvägs i den massiva jätten på 600 sidor som skildrar Sverige från år 2000 fram till idag. För det är vad de här böckerna handlar om. Nutidshistoria. Hur vi människor påverkas av inre och yttre kriser. Jag tycker att idén till bokserien är genial men ibland faller Boije af Gennäs lite platt på sina höga ambitioner och ibland kan jag sakna större djupdykningar. Men när hon skildrar de stora händelserna är hon som bäst. World trade center. Mordet på Anna Lindh. Flodvågskatastrofen i Thailand. Det är där hon berör och får mig att vilja läsa vidare. Jag väntar med spänning på att få veta vilka fler händelser hon kommer att ta upp och låta sina karaktärer påverkas av. 
 
Första delen i trilogin heter Högre än alla himlar.
 
 
Till top