Halvvägs mot ett nytt år

Everyday / Permalink / 3
Några bilder från vår morgon. Jag lyssnade på Ed Sheeran och snodde ihop två förrätter och en efterrätt. Middagsbordet är dukat och det som kan förberedas inför kvällen är fixat. Nu är det bara jag och barnen som ska ta ett bad och leta reda på några fina kläder i garderoben. Men eftersom dom är ute på gatan och har snöbollskrig med en kompis så passar jag på att lägga upp det här inlägget som egentligen skulle upp imorse. Jag har funderat lite på en nyårskrönika och med lite tur kommer den upp imorgon med lite bilder från vår kväll. 
 
Gott nytt år kära läsare!
 
 

I´m making plans for us to leave

Everyday / Permalink / 0
Som av en slump damp det ner ett reklamblad från Sembo i brevlådan idag. Det var inte ens adresserat till mig (??) men jag bläddrade igenom det lite snabbt ändå. Mina ögon fastnade direkt på ett uppslag med Italien och Kroatien. Där i mitten av sidan fastnade jag vid ett namn som jag kände igen. Inte kunde det väl vara de underbara villorna som jag förälskade mig i då vi promenerade runt i Mlini i somras? Efter en snabbsurf inne på Sembos hemsida kunde jag bekräfta mina misstankar. Exakt den plats som vi föll för och dit vi pratade om att åka tillbaka och ta med oss barnen någon gång. Är den gången kommen fortare än vi tror? Vi skulle egentligen inte åka på någon utlandsresa i sommar utan spara till en Asienresa nästa vinter istället. Vi vuxna är sugna på Vietnam eller Bali men barnen är insnöade på Thailand så vi får se vad framtiden utvisar. 
 
Är ni sugen på att åka till Kroatien och vill ha både sol o bad och närhet till en av Europas mysigaste städer så kolla in Ville Mlini i Dubrovnik. Här är det inte jätteexploaterat och jättevackert. Man bor i moderna stenvillor alldeles vid havet i en liten stad som heter Mlini som ligger ungefär 8 km söder om Dubrovnik. Flygplatsen ligger ungefär lika långt bort fast åt andra hållet. Det är väldigt billigt och smidigt att åka både buss, taxi och taxibåt här så man tar sig lätt in till Dubrovnik på kvällen om man vill ha lite större restaurangutbud och mer liv o rörelse. Jag bifogar några av mina bilder från Mlini som är tagna ett par hundra meter från villorna längst ner i inlägget ↓
 
 
 
 

Allegiant

Everyday / Permalink / 16
En legolåda och en omgång Den försvunna diamanten senare så pustar jag ut en stund i sängen medan barnen spelar tevespel. Det går i perioder det där men just nu går allt i väldigt högt tempo här hemma. Det ska hända nånting hela tiden och det tjatas hela tiden om vad som ska komma. Nu har jag lovat dem att spela lite tevespel tills vi ska äta lunch här inom en timme och sedan ska vi baka lite muffins. Igen. Vi bakade igår med. Jag som inte ens gillar att baka. Jaja, barnen har ju roligt iallafall och blir lagomt speedade av allt socker.
 
Men nu.. en stund för mig själv med Allegiant. Jag tipsade om Divergent för lite drygt två år sedan och det är roligt att se att den här serien har blivit så stor nu med filmerna och allt. Jag har haft den tredje och sista delen Allegiant liggande här hemma sedan den kom i somras. Jag har som inte tagit mig för att läsa den. Det är inte riktigt likt mig. Den tillhör en genre som tilltalar mig väldigt mycket. Dystopi, samhällskritisk som bara den och så lite kärlek på det. Men ändå är det något som fattas. Kanske tyckte jag att den första boken var den bästa. Jag minns faktiskt inte Insurgent (den andra boken) så mycket. Nu sitter jag iallafall här med 100 sidor kvar och jag undrar lite hur det här kommer sluta. 
 
 
Till top