Julkransen

Everyday / Permalink / 0
 Jag måste bara visa ett par bilder på den fina julkransen som fick hänga inne i köket istället för på ytterdörren i år. 

December tog mycket energi av mig och därav min frånvaro från sociala medier. Jag hoppas vara tillbaka med lite mer ork snart. 

En minneslista inför jul

Everyday / Permalink / 0
 Jag har en minneslista som jag bockar av inför jul. Det är svårt att göra listor utan att de har en stressande effekt samtidigt som mitt minne inte alls är att lita på just nu. Ikväll har jag lovat barnen att de ska få göra ett pepparkakshus och sedan ska jag göra ett andra försök på julbrödet som jag lyckades förstöra förra gången. Det där att följa recept och tänka logiskt fungerar inte just nu och det är så frustrerande när viljan finns där men huvudet och kroppen inte lyder. Jag försöker bocka av någon liten sak varje dag helt enkelt.

Första advent

Everyday / Permalink / 0
 Idag är det första advent och jag vill mer än jag orkar just nu. Eller kanske snarare, när jag väl vill något så finns ingen ork. Men två adventsstjärnor har suttit uppe någon vecka nu och en tredje monterades ihop och sattes upp idag. Ljuskronan ovanför köksbordet är klädd i eukalyptus och två eukalyptuskransar har jag lyckats få ihop till vardagsrummet också. Igår satte jag upp de mörkgröna sammetsgardinerna i vardagsrummet och jag hoppas få upp de vinröda i köket så fort jag köpt fler krokar. Fingerkrokarna som jag brukar använda till våra skenor funkade inte till dessa sammetsgardiner från Ellos tyvärr. Sedan har jag köpt ett par små hyacinter och amaryllis på snitt såklart. Jag försöker att inte tänka alltför mycket på att det bara är tre veckor kvar till julafton utan istället vill jag bara vara i nuet och njuta av den här tiden före. Pyntet, förväntningarna, smakerna, musiken, ljusen och snön som redan har kommit. 
Till top