Kattungen som klarade sig

Everyday / Permalink / 1
Här är vår lilla kämpe som nu hunnit bli över en vecka gammal. Äntligen känner jag att jag vågar börja pusta ut. Nu måste han väl ändå klara sig? Det känns som att han dubblerats i storlek på den här veckan och Lo vakar över honom som en hök. Notera att jag skriver han numera. Detta är inte hugget i sten ännu men enligt mitt, inte jättetränade öga, ser det ut som en hane. Hans dagar består fortfarande mest av att äta och sova men nu söker han sig till ens hand om man sticker fram den mot honom. Mest imponerad är jag över mamman Lo som är så grym på att sköta allt. Det är så häftigt att se hur naturen fungerar. 

Vi har fått kattungar

Everyday / Permalink / 2
I fredags morse fick vi kattungar. Eller vår katt Lo fick kattungar rättare sagt. Tre stycken blev det, två röda och en svart, men tyvärr förlorade hon den svarta. Den här lilla filuren som ni ser här nedan somnade in tidigt imorse så nu har vi bara en kattunge kvar, den förstfödda och minsta i kullen. Jag är så tacksam för att jag hann föreviga den här lilla vilden igår när han levde och mådde bra (vad vi kunde se) men herregud vad jobbigt det är att förlora dem. 
 
Lo har varit jätteduktig och klarade förlossningen galant med lite hjälp från en stolt matte (jag). Hon har tagit sig an dem fint och diat och sett till så de fått göra ifrån sig när de behöver så det finns inget enkelt svar till varför två kattungar inte överlevde. Det känns jobbigt att man bara ska nöja sig med att ibland överlever inte kattungarna, de kan ha varit sjuka eller för tidigt födda. Men nu kämpar vi vidare och hoppas att den sista kattungen ska växa och må bra.
 
Till top