Glad påsk

Everyday / Permalink / 0
 
Jag ser fram emot en lugn påsk med min lilla familj. Grillen ska premiärgrillas (ovanligt sent för att vara vi) för i år så jag ser fram emot god mat, massa godis och en del promenader i det härliga vädret. Kanske ser vi någon mysig film tillsammans på kvällen och säkerligen kommer vi spela en del Pokémon Go. Ja, vi spelar fortfarande och ja, vi tycker det är jätteroligt! Men mest av allt ska vi njuta av att bara vara utan väckarklockor och måsten i tio dagar. 

På pluskontot

Everyday / Permalink / 0
 
Jag samlar saker att sätta på pluskontot just nu. En strålande sol och nytvättade lakan t.ex. Eller att det idag har varit så varmt att jag har kunnat ha balkongdörren öppen och vädrat ur lägenheten. Eller ljudet av glada, förväntansfulla barn som kommer hem till tio dagars välförtjänt påsklov. 

Ordning och reda

Everyday / Permalink / 0
  Finns det någon bättre känsla än att städa och plocka undan? Alltså missförstå mig rätt, städa kan vara bland det tråkigaste som finns när man måste dammsuga i princip varje dag för att det ska vara fräscht och hårfritt när man har husdjur. Men ibland får jag ett ryck, som häromdagen när jag drog ut hela "bra å ha rummet" här hemma och slängde ut den trasiga, gamla malmbyrån som hade ramlat ihop och gjort sitt efter elva trogna år. 
Sedan har jag helt själv (men hjälp av Ikea ritningar förstås) skruvat ihop och monterat en större och bättre byrå som rymmer allt som vi hade i plus ovanpå den gamla byrån. Jag är en sån som störs av för mycket intryck och behöver ha ordning och reda omkring mig så jag är mycket nöjd med den nya lösningen. Idag målar jag över ett par fettfläckar som blivit på de kalkmålade väggarna i vardagsrummet. Jag sparar alltid färgburkar om det finns färg kvar så man kan hålla efter om man behöver måla över någon fläck eller täcka över ett hål. 
Till top