Vattkoppor dag 4

/ Permalink / 2
Dag fyra med vattkoppor och inatt var den värsta natten hittills. Han fick en supp innan han gick och la sig och sov bra fram till kl 1 då han vaknade första gången. Sedan klockan 3 och klockan 6 för att slutligen kliva upp klockan 7. Det värsta är att han har varit ledsen och otröstlig en lång stund efter han vaknat så då man äntligen fått honom att somna om har han sovit max en timme innan han vaknat igen. Han har haft hög feber och så verkar kopporna göra ont. De är stora och överallt och kommer han åt dem eller om jag lyfter på tröjan för att kolla på dem så blir han jätteledsen. Jag vet inte längre vad som är vattkoppor och svinkoppor och han är full av stora sår på hela kroppen blandat med små vätskefyllda blåsor likt dem Liam hade. Det finns ingenstans där han inte har kopporna. Öronen, hårbotten och då han ska byta blöja gråter han för de är även där.

Först nu inser jag vilken mild variant av vattkoppor Liam hade. Ingen feber, några få koppor runt munnen och på mage och rygg som började torka ut redan fjärde dagen. Noel är på dag fyra nu och det är först nu de mindre kopporna börjar bli vätskefyllda. Men han kämpar på bra och han verkar inte ha förstått att han kan klia på dem. Han har knappt ätit sen förra veckan men han dricker mycket vatten och äter frukt så ofta han får. Huvudsaken han får i sig något anser jag och fruktsockret håller honom pigg.

Jag ska försöka knäppa en någorlunda censurerande bild på honom sedan.
#1 - - ida:

Precis som med Arvid och Liv. Det verkar slå hårdare mot de små. Liv har kvar märkena än medan Arvid ser ut som han aldrig haft kopporna...

#2 - - Therese mamma till melwin och noel:

Tavegyl ha jag hört är bra mot klådan för kopparna! Hoppas er fina noel bli frisk snart

Till top