Midsommar

Everyday / Permalink / 0
Nu har det gått en vecka sedan det var midsommar och jag tänkte att det kanske är dags att visa lite bilder från vårt firande i min morfars stuga ute vid havet. Vädret var bra fram till eftermiddagen då det blev fruktansvärt kallt men det gjorde inte så mycket. Vi klädde på oss mer kläder och spelade kubb och åt middag utomhus ändå. Jag hade en hyfsat bra dag och dansade t.o.m tre danser kring midsommarstången men efter vi hade ätit sa det bara pang och jag gick och la mig tidigt. 

Sjukstuga och Skam

Everyday / Permalink / 0
 Här har jag spenderat de senaste dagarna. Jag har sovit, sett säsong fyra av Skam och bara varit. Ibland har jag haft sällskap av mina små fyrbentingar och ibland har jag haft en varm liten kropp mot min. Mina barn börjar bli så stora och det är alltmer sällan som de kommer och vill mysa så jag försöker verkligen att ta tillvara på de ögonblicken. 
Men låt oss prata lite om Skam. Den här serien har verkligen växt för varje säsong och det var så fint att Sana fick avsluta serien även om jag gärna hade sett ytterligare en säsong med Vilde i huvudrollen. Fast egentligen hade jag tagit vilken karaktär som helst för att få se fler säsonger. Jag har verkligen återupplevt min högstadietid när jag har sett serien. Jag har haft sådan ångest och ont i magen över vissa avsnitt och skrattat så tårarna runnit över andra. Jag har blivit förälskad i alla fantastiska karaktärer och speciellt dessa starka tjejer. Jag önskar att jag själv hade vågat vara lite mer mig själv på högstadiet, att det hade funnits något likvärdigt att se upp till. Vissa säger att det var bättre förr men jag tror att det är bättre nu. Jag älskar den här nya generationen som är så medvetna och som inte tar någon skit. Det ger hopp om framtiden. 
 
"Kära Sana, det här talet är till dig. Du får det för det du bjuder in oss till idag, fäller amerikanska presidenter imorgon. Vi lever i en kaotisk värld, där det är svårt att förstå reglerna. För varför är några fattiga, andra rika? Varför måste några fly, medan andra är trygga? Varför blir människor spottade på på gatan? Och varför är det så att när man försöker göra nåt bra så får man hat tillbaka? Det är inte konstigt att folk ger upp och slutar tro på det goda. Men tusen tack för att du inte ger upp, Sana. För även om det ibland kan kännas så, står ingen människa ensam. Varenda en är en viktig del av det stora kaoset och det du gör idag påverkar morgondagen. Det kan vara svårt att säga exakt hur och man kan ofta inte förstå hur allt hänger ihop. Men effekten av dina handlingar finns där alltid, nånstans i kaoset. Om 100 år kanske det finns maskiner som kan räkna ut effekten av varje handling. Men till dess är det ett som är säkert: rädsla sprider sig. Som tur är, gör även kärlek det."
 
Takk før alt, alt er Love!

Ny pall och ångestkarusellen

Everyday / Permalink / 1
God förmiddag från sängen och min utsikt för tillfället. Pallen från Lene Bjerre fyndade vi på Ellos för ett tag sedan för någon hundralapp. Det bästa med Ellos måste vara att man sällan behöver betala fullt pris för det man köper eftersom de kommer med rabattkoder var och varannnan vecka. Vi kom hem från midsommarfirande i stugan igår och sedan dess har jag haft så ont i magen. Därför har jag nu bäddat ner mig med datorn i sängen och försöker vila. Det som försvårar det hela är ångesten som har lagt sig som ett tjockt täckt över allt och jag känner hur det riktigt kryper i hela kroppen. Kanske är det priset jag får betala för midsommar, för att vara med familjen i morfars stuga och dansa kring midsommarstången nere vid havet. Kanske det i kombination med torsdagens dåliga nyheter. Jag kan inte längre sortera och skilja ut vad som beror på vad och vad som hänger ihop med vad. Jag önskar att jag kunde koncentrera mig tillräckligt mycket för att läsa i min bok men det går liksom inte i detta tillstånd. Huvudet säger åt mig att jag skulle behöva städa, att golvet ska torkas i vardagsrummet, att luckorna behöver torkas av i köket, att jag kanske ska åka och köpa lite målarpenslar så jag kan börja måla på mina små projekt. Kanske ska jag dra ut hela förrådet, sortera och slänga allt vi inte använder. Diskmaskinen behöver plockas ur, blommor behöver vattnas, fönstren putsas.. varför är alla andra så långsamma och varför måste jag göra allt själv? Sedan kommer ilskan och irritationen. Jag måste härifrån, kanske boka en resa, kanske köpa en hund, kanske skulle det kännas bättre om jag var lite snyggare, lite bättre, lite mer som någon annan. Sen PANG är jag så slut att jag gråter av trötthet. Jag vill bara vila, vila från allt.
Till top