Bokat och klart

Resor / Permalink / 6
Tänk hur fort livet vänder. Jag vaknade imorse och trodde att det vår planerade Grekland resa var körd och så gick jag in på apollo och fick syn på helt nya erbjudanden. Förut var vi inne på att åka till Samos eller Lefkas men nu kom vi istället att välja mellan Skiathos och Naxos som hade hotell till reducerat pris. Jag har alltid velat åka till Skiathos för jag vet att det är en vacker och dramatisk ö med perfekt förbindelse till Skopelos och Alonissos. Ja jag är en greknörd! Då jag var yngre brukade jag planera för en ö-luff i Grekland och jag visste exakt vilken rutt jag skulle ta och vilka platser jag ville besöka. De två hotellen som vi hittade på Skiathos kostade bara 4000 kr vardera för två personer men ingen av dem hade sådär kanonläge och låg inte vid någon jättespeciell strand (det är det viktigaste för mig då jag åker på solresa).

Istället blev vi båda två upp över öronen förälskade i Naxos och det 4-stjärniga hotellet som var reducerat där. Den resan var lite dyrare än Skiathos resan men ett riktigt kap jämfört med vad den skulle ha kostat egentligen (6600 istället för 11 000). Och jag kan helt ärligt erkänna att hotellet är halva anledningen till att vi valde det resmålet även om Naxos brukar kallas för Europas karibien. Jag har alltid bott på halvsjabbiga hotell då jag har varit utomlands, det har liksom hört till. Läget har varit det viktiga och jag har alltid sagt att man ska ju bara sova på hotellet. Men nu är det ändring på det. Nu ska jag spendera varenda minut i närheten av hotellet och njuta av lyxen. Dessutom ligger detta hotell direkt vid den vackra Plaka stranden som tydligen ska vara en av Naxos bästa. Behöver jag säga att jag är salig.

Så nu är resan bokad och klar. Naxos here we come! 
Bilder på hotellet kommer i ett senare inlägg!

Checkar av lördagen

Everyday / Permalink / 0
Beställt vårskor till mig själv och barnen (25% på stadium.se)  - Check!
Storstädat lägenheten inför påsk - Check!
Fixat lunch till barnen - Check!


Nu återstår bara att aktivera de små vildarna 5 timmar tills vi ska på middag hos farfarn. Jag vägrar nog gå ut då backen är full av snö (!) och termometern visar ynka 2 plusgrader. Eller vi får se vad vi hittar på, dvs hur mycket de river här hemma.

Dessutom måste jag köpa kurslitteratur för 2450 spänn och DET är bedrövligt om något.
Bye bye klippning och utomlandsresa!Gammal favorit från i somras. Soffhäng med vattenmelon.
Kolla in Noels fötter!

Blyg

/ Permalink / 2
I eftermiddag följde Liam med sin far till pizzerian och hämtade en pizza. Som vanligt fick han en klubba som han stolt visade för mig då han kom hem.


Liam: Titta, jag har fått en klubba.

Jag: Vad kul. Sa du tack då?

Liam: Näe

En stunds tystnad.

Liam: Jag sa inte tack för jag var blyg.

Jag: Jaha...

Liam: Ja det är när man träffar nån man inte känner igen, då blir man blyg.


Han sätter sig ner och äter sin pizza och efter en stund kommer Noel (som fortfarande inte äter någon mat). Han ställer sig bakom väggen och kikar busigt fram på oss som sitter vid köksbordet.


Jag: Kom Noel så kan du få smaka lite pizza av Liam.

Liam: Mamma, han är nog blyg. Han känner nog inte igen oss.
Till top